Loading...
Priča o Varteksu2019-06-10T11:48:13+02:00

Varteks d.d. je vodeća hrvatska modna i tekstilna kompanija u segmentu proizvodnje i prodaje odjeće, osnovana 1918. godine. U svojoj gotovo stoljetnoj tradiciji mijenjala se i razvijala sukladno potrebama tržišta i kupaca, istovremeno zadržavajući svoju kvalitetu i prepoznatljivost.

Kroz 100 godina postojanja i rada Varteks je stvarao modu i postao sinonim za klasičnu eleganciju. Proizvodnja odjeće i za najveće svjetske brandove kao što su Hugo Boss, J.Lindeberg i Zadig & Voltaire garancija su izvrsnosti.

Varteksova odjeća i dizajn prepoznati su među generacijama kao simbol vrhunske kvalitete.

U svojoj ponudi Varteks osim sezonskih kolekcija, ima muška odijela i žensku poslovnu kolekciju od vrhunskih tkanina kao što su Loro Piana, Marzotto, Angelico, Botto Guiseppe, Paulo de Oliveira. Mlađim muškarcima koji kupuju svoje prvo odijelo namijenjena nova linija za mlade Varteks Young. Za modne znalce koji žele nešto više ili drugačije, Varteks je razvio ekskluzivnu liniju šivanja po mjeri Made to measure by Varteks.

Tržišna orjentacija Varteksa osigurala je kompaniji liderstvo kroz povijest. Otvorenost prema novim idejama i naprednim tehnologijama, suradnja s relevantnim institucijama i ustanovama te pravovremena implementacija tržišnih impulsa osigurali su Varteksu vodeću poziciju u modnoj industriji na ovim prostorima.

Najvažniji datumi Varteksove povijesti

1918. Osnovana Tekstilna tvornica Varaždin

1922. Počinje proizvodnja vunenog prediva i tkanina

1926. Počinje izrada odjevnih predmeta

1929. Počinje stvaranje mreže prodajnih objekata

1948. Tekstilna industrija d.d. Varaždin ili skraćeno Tivar postaje Varteks

1972. Kreirana je modna marka Varteks International

1983. Varteks započinje suradnju s Levi’s®om

1994. Kreirana je modna marka Di Caprio

1994. Početak proizvodnje za Hugo Boss, posljednjih petnaestak godina na vrhu
ljestvice najboljih kontraktora te modne kuće

2003. Početak razvoja i proizvodnje muških odjevnih predmeta za J.Lindeberg

2008. Početak proizvodnje muške odjeće za The Kooples

2013. Uspješno provedena predstečajna nagodba Varteksa

2018. Uspješno provedena dokapitalizacija Varteksa, koja je omogućila stabilizaciju poslovanja i revitaliziranje branda. Varteks je predstavio do sada svoju najluksuzniju kolekciju od kašmira, alpake i Loro Piana 130’s, te započeo s ponovnim otvaranjem dućana, nakon višegodišnjeg intenzivnog smanjivanja prodajne mreže.

Reference

Varteks za Hugo Boss proizvodi od 1994. godine te je već petnaestak posljednjih godina na vrhu ljestvice najboljih kontraktora te modne kuće.

Varteks za J.Lindeberg od 2003. godine proizvodi i razvija muške odjevne predmete. J.Lindeberg je skandinavska modna kuća osnovana 1996. godine u Stockholmu sa vizijom kreiranja internacionalne robne marke.

Suradnja Varteksa i Zadig & Voltaire u proizvodnji muške odjeće traje od 2017. godine. Zadig & Voltaire je luksuzan brand koji je 1997. godine pokrenuo Thierry Gillier.

WEBSHOP I DALJE RADI - SJAJNI NOVI MODELI - 40%
close-image