Varteks d.d. je vodeća hrvatska modna i tekstilna kompanija u segmentu proizvodnje i prodaje odjeće, osnovana 1918. godine. U svojoj gotovo stoljetnoj tradiciji mijenjala se i razvijala sukladno potrebama tržišta i kupaca, istovremeno zadržavajući svoju kvalitetu i prepoznatljivost.

Kroz 100 godina postojanja i rada Varteks je stvarao modu i postao sinonim za klasičnu eleganciju. Proizvodnja odjeće i za najveće svjetske brandove kao što su Hugo Boss, J.Lindeberg i Zadig & Voltaire garancija su izvrsnosti.

Varteksova odjeća i dizajn prepoznati su među generacijama kao simbol vrhunske kvalitete.

U svojoj ponudi Varteks osim sezonskih kolekcija, ima muška odijela i žensku poslovnu kolekciju od vrhunskih tkanina kao što su Loro Piana, Marzotto, Angelico, Botto Guiseppe, Paulo de Oliveira. Mlađim muškarcima koji kupuju svoje prvo odijelo namijenjena nova linija za mlade Varteks Young. Za modne znalce koji žele nešto više ili drugačije, Varteks je razvio ekskluzivnu liniju šivanja po mjeri Made to measure by Varteks.

Tržišna orjentacija Varteksa osigurala je kompaniji liderstvo kroz povijest. Otvorenost prema novim idejama i naprednim tehnologijama, suradnja s relevantnim institucijama i ustanovama te pravovremena implementacija tržišnih impulsa osigurali su Varteksu vodeću poziciju u modnoj industriji na ovim prostorima.