Ivan Pažanin rođen je 1984. u Splitu, gdje je i odrastao, a zanimanje i ljubav prema kuhanju koje je naslijedio od mame i bake pokazao je već od malih nogu. Svoj kuharski put započeo je u ugostiteljskoj školi u kojoj je skupljao početna znanja na svom putu do jednog od najboljih kuhara na našim prostorima.

Varteks - Ivan Pažanin

Kao i većina kuhara u kuhinji je prošao sve poslove od pranja posuđa, preko rezanja povrća i ostale pred pripreme do kuhanja vlastitih kreacija.

S 18 godina Ivan se otisnuo i zaplovio kulinarskim vodama brodskih kuhara, a prvi posao bio mu je na ledolomcu u vodama Antartike. Taj posao zbog okruženja u kojem se nalazio nije bio jednostavan jer priprema hrane u situacijama kada višemetarski valovi valjaju brod nije lagan zadatak. Nakon toga svoj kuharski put nastavio kuhanjem na jahti u Monte Carlu, a kada je osjetio da mu nedostaje kopno vratio se u Hrvatsku te zaposlio na Hvaru u restoranu Passarola.

S 22 godine postao je chef, a današnje iskustvo stekao je radeći u brojnim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz posao chefa kuhinje, Ivan Pažanin je i poznato televizijsko lice zahvaljujući kulinarskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!”.

Ivan je danas chef kuhinje restorana Štorija u Splitu, gdje uz ugodan ambijent njegovi gosti mogu probati ponajbolje specijalitete mediteranske kuhinje.