Marino Marjan Ninčević svjetski pustolov, svećenik i teolog, misionar u Africi, znanstvenik i profesor na Sveučilištu u Zagrebu.

Marino je pustolov koji je obišao Indiju, Ameriku i mnoge zemlje svijeta, ali njegov trenutni put vezan je za misionarski rad u Africi. Marino je zaljubljenik u Zambiju, svako ljeto odlazi u misiju Nawinda i živi s lokalnim stanovništvom, poučavajući ih, slaveći s njima sakramente.

Misija Nawinda nalazi se u Zapadnoj pokrajini Zambije, to je najsiromašniji i najzapušteniji dio Zambije u kojemu živi pleme Lozi, a govori se jezik Silozi. Don Marino trenutno radi na projektu izgradnje đačkog doma za oko 450 srednjoškolaca. Sam projekt košta oko 25000 €, a omogućio bi da ta djeca koja se školuju prvi put spavaju u vlastitom krevetu, jedu pomoću pribora i koriste sanitarne čvorove.

Više o njegovom putovanju u Africi pročitajte na linku: https://www.vecernji.hr/vijesti/don-boris-je-sagradio-desetke-skola-i-bolnica-i-skolovao-tisuce-djece-1275564

Doc. dr. sc. Marino Marjan Ninčević, viši znanstveni suradnik na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Njegovo sveučilišno putovanje započinje 1994. godine kada stječe diplomu iz filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a diplomu iz teologije 1998. Filozofsko-teološkom institutu DI koji je afiliran Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Magistrirao je na KBF-u u Zagrebu te doktorirao 2012. na godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na odsjeku za pedagogiju.

Osim što predaje pedagoške premete na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, na istom fakultetu bio je pročelnik Odsjeka za edukacijske znanosti i nastavničku naobrazbu i prodekan za nastavu i studente.

Znanstveno-istraživački interesi dr. Ninčevića odnose se na područje kognitivne kibernetike kao nove znanstvene discipline na koju je temu napisao istoimenu knjigu „Kognitivna Kibernetika“, opće pedagogije i školske pedagogije kao i istraživanja kompetencijskog profila nastavnika/učitelja u kurikulumu suvremene škole.