Ime Vedrane Likan u poslovnom svijetu Hrvatske, i šire jadranske Regije sinonim je za nekretnine, privlačenje stranih investitora, razvoj tržišta i održivog gospodarstva, ali jednako tako i ženskog liderstva, promicanja pozitivnih promjena u društvu i sustavnog zalaganja za osnaživanje žena u biznisu. Osim pozicije direktorice Colliersa, vodeće globalne konzultantske tvrtke čije poslovanje za Hrvatsku, Sloveniju i BiH vodi već 15 godina, Vedrana je i predsjednica Britanske komore u Hrvatskoj, jedna od osnivačica udruge SOS Zagreb, a njezinih zadnjih 10-ak godina obilježile su i pozicije Prve potpredsjednice Američke gospodarske komore, te osnivačice i dugogodišnje predsjednice Savjeta za zelenu gradnju.

Za profesionalna postignuća i zalaganje za osnaživanje žena u biznisu, 2012 časopis “Zaposlena” u suradnji sa Vladinim uredom za ravnopravnost spolova RH i Francuskom ambasadom proglasili su Vedranu “Ženom godine”, nakon čega je uslijedio njezin autorski projekt «21 put prema uspjehu» i LeaderSHE konferencija – projekti koje iz današnje perspektive s pravom možemo nazvati prekretnicom u osvješćivanju izazova s kojima se žene suočavaju na putu uspjeha u Hrvatskoj, te osnaživanje žena u poslovnom okruženju i promicanju ženskog liderstva.

Vedrana je svoju karijeru započela već sa 12 godina kada je snimala prve radio drame i sinkronizirala crtiće, a tijekom prve godine studija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu kroči u svijet animirane, televizijske i filmske produkcije. Bogato iskustvo u specifičnoj industriji u tako ranoj dobi, lansira ju u reklamnu industriju i komunikacijski menadžment gdje će Vedrana provesti punih 10 godina svoje karijere. Nakon studija u Zagrebu, završava na New York Institutu za financije smjer Pripajanja i akvizicije, te Akademiju za politički razvoj i UN Akademiju. Formalno obrazovanje zaokružuje dobivanjem EMBA titule na međunarodnoj školi u Zagrebu te 2018 postaje certificirani stručnjak po RICS standardima, što je najveće profesionalno priznanje u segmentu investicija i nekretnina u svijetu.

Osim projekata posvećenih promicanju pozitivnim promjena u društvu, održivom razvoju, obrazovanju i osnaživanju žena, tijekom cijele karijere Vedrana radi na nizu projekata sa naglašenim humanitarnim karakterom, poput Kampanje Međunarodne komisije za nestale osobe u 18 zemalja Europe, organizacije prve posjete Patch Adams fundacije Hrvatskoj ili Kampanje zapošljavanja punoljetnih osoba odraslih bez roditeljske skrbi. Vedrana je već dugi niz godina aktivna u ulozi mentorice u brojnim domaćim i stranim programima posvećenim promicanju poduzetništva kod žena i mladih, te aktivno sudjeluje u osnivanju novih i inovativnih edukativnih i mentorskih programa od kojih je najrecentiji “Women in the lead” – program u organizaciji Akademije za politički razvoj i pod pokroviteljstvom Američkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Čest je gost predavač na fakultetima, institutima i visokim učilištima, aktivno sudjeluje na vodećim konferencijama u Hrvatskoj, regiji i Europi na temu tržišta nekretnina i investicija kao programski savjetnik, moderator i panelist, te svoj profesionalni doprinos posljednjih nekoliko godina daje i kao član žirija i ocjenjivačkih sudova prestižnih europskih nagrada poput Emerging Europe Leaders Award. Već 5 godina za redom International Property Awards proglašava Colliers Hrvatska “Konzultantom godine”, dok je za 2020 proglašen najboljim konzultantom u Jugoistočnoj Europi.