Kaput je klasični bezvremenski odjevni predmet namijenjen muškarcima i ženama. On se osim kao zaštita od hladnoće i vremenskih neprilika nosi i kao neizostavan modni dodatak. Prvi moderni izraz za kapute (Coat) se spominje još u Velikoj Britaniji oko 1300. godine, dok su ga modni stručnjaci nazivali i Cote.

Kaputi se najčešće izrađuju od vune u kombinacijama s moherom, kašmirom i alpakom te dodatcima životinjskog krzna. Također se razlikuju i po dužini, kroju, načinu kopčanja i detaljima poput kapuljače, ovratnika i džepova.

Klasičan dugi kaput

Klasičan dugi kaput je bezvremenski komad koji će biti atraktivan svake sezone. Osim dužine i elegantne siluete pruža toplinu i zaštitu od niskih temperatura. Klasični dugi kaputi se vrlo lako uklapaju u sve odjevne kombinacije i za sve prilike.

Military

Military kaput je kaput čiji dizajn potječe od kaputa koje su sredinom 19. stoljeća nosili britanski vojni zapovjednici. Odlikuje ga njegova dužina koja seže do koljena i jednostavnost kroja te je prikladan za nošenje u svim prilikama. Super se kombinira sa odijelima i hlačama i u njemu ćete se sigurno istaknuti gdje god se pojavili.

Montgomery

Montgomery kaput je također kaput koji je prvo bio dizajniran za vojsku odnosno britansku mornaricu. Dobio je ime prema zapovjedniku iz 2. svjetskog rata Sir Bernardu Montgomeryu. Ono po čemu je ovaj kaput poseban je njegova kapuljača i kopče u obliku roga kojima se kaput zatvara.

Chesterfield

Chersterfield kaput je svoje ime dobio po grofu od Chesterfielda, Georgeu Stanhopeu koji je bio predvodnik britanske mode početkom 1840. godine. Obično je dužine do koljena a odlikuju ga preklopljen ovratnik i opušten kroj bez bočnih šavova. Iako se povezuje s formalnim odjevnim kombinacijama danas je jako popularan kaput i za ležerne i sportske tipove.

Pea ili mornarski kaput

Mornarski kaput ili u Engleskom Pea Coat je kratki kaput kojeg su prvo nosili Europski mornari, a kasnije i Američki. Odlikuje se zatvaranjem s duplim kopčanjem i dužinom do pojasa. Najčešće se može pronaći u tamno plavoj i crnoj boji, ali u posljednje vrijeme svijetlijim nijansama poput svijetlo sive i plave.

Covert kaput

Covert ili Crombie kaput se prvi put pojavio krajem 19. stoljeća kao alternativa za klasične duge i Chesterfield kapute. Ističe se po nazubljenim reverima i kožnom presvlakom ovratnika i skrivenim kopčanjem, a na početku su ga nosili lovci i jahači. Iako je prvobitno bio kaput namjenjen gospodi danas se odlično slaže s odijelima i ležernim kombinacijama poput traperica i veste.