Elegancija i dobar stil su kategorije iznad prolaznih i promjenjivih modnih trendova. Upravo su one prave smjernice za suvremenog gentlemana sa stavom koji se spretno snalazi u raznim životnim situacijama te odgovarajućim odabirom odjeće odašilje pravu poruku. Naime, način na koji se odijevamo itekako priča priču o nama jer i to je važan sastavni dio neverbalne komunikacije.

U nastavku pročitajte kako znalački uskladiti svoj način odijevanja sa stvarnim životnim situacijama te kako ostaviti najbolji mogući dojam uz pravilan odabir odjeće.

Što odjenuti za posao

Naravno da su u poslovnim prilikama vaši najjači aduti spretno žongliranje međuljudskim odnosima, stručnost i šarm, no odijelo koje vam stvarno dobro stoji itekako će doprinijeti izvrsnom općem dojmu.

Kada bismo morali odabrati samo jedan 100% siguran favorit “za posao”, to bi svakako bilo elegantno sivo odijelo s jednostrukim kopčanjem. Druga, jednako provjereno dobra opcija je plavo odijelo. Za muškarce koji se žele odvažiti izvan okvira sigurnosti sive i plave boje odijela, predlažemo profinjen Prince de Galles uzorak.

U svakom slučaju, važno je da odijelo bude udobno i otporno na gužvanje kako bi njegova forma ostala postojana tijekom dugotrajnih sastanaka i učestalih poslovnih putovanja. Najbolja poslovna odijela skrojena su od kvalitetne prirodne tkanine kao što su ona s oznakom Super 100’s i Super 120’s što označava izdržljiv i robustan materijal od čiste runske vune.

Također, ništa ne može pokvariti dojam kao odijelo koje nije prilagođeno stasu, tako da obavezno obratite pažnju na odgovarajući model te odaberite jednu od opcija: regular, slim ili comfort.

Odabir košulje, sljedeći je korak prema savršenom stylingu “za posao”. Uz ranije spomenute opcije modela odijela, najbolje pristaje klasična i uvijek elegantna bijela ili plava košulja. Za kompletan dojam još samo nedostaje kravata. Idealna kravata za posao je ona koja bojom diskretno prati nijansu odijela ili ako ste raspoloženi za eksperimentiranje, svežite kravatu u omiljenoj, veseloj boji.

I posljednje, ali ne i najmanje važno, cipele trebaju biti savršeno uredne, ulaštene i to crne ili smeđe boje.

I to je to. Sada ste doslovce od glave do pete spremni za svakodnevne poslovne izazove, te puni samopouzdanja koje nekako spontano dolazi kada nosimo odijelo koje nam stvarno dobro stoji.