Varteks > Novosti > Kult Montgomery kaputa – oficir, boem i intelektualac

Kult Montgomery kaputa – oficir, boem i intelektualac

2018-11-27T17:36:58+02:0014.09.2018.|

Montgomery, džepni kaput ili đubretarac, u svojih 128 godina pokupio je mnoga imena. Radi se o istom legendarnom kaputu porijeklom s britanskog otoka. Dizajniran je daleke 1890. godine za pripadnike britanske Kraljevske mornarice i trebao je izdržati najgore vremenske neprilike, bez da sputava kretanje. Od 50-ih godina 20. stoljeća ovaj kultni kaput postaje zaštitni znak umjetnika, boema, studenata i intelektualaca.

Kaput se tradicionalno izrađuje od vunenih i posebno obrađenih toplih pamučnih tkanina, a izvorni je kaput bio dvostuko teži od današnjih. Varteks Montgomery kaputi su izrađeni od kvalitetne vune i posebno oplemenjeni udjelom kašmira ili angore. Da bi izbjegli preveliku debljinu i krutost tkanine, naši muški Montgomery kaputi imaju dodano utopljenje ispod podstave od lagane i mekane vate ukrasno prošivene zajedno s podstavom.

Prepoznatljivog kopčanja tzv. ‘marsovs’ kopčama uz obaveznu kapuljaču koja se može skinuti, Montgomery je danas omiljeni zimski ogrtač i ženama i muškarcima. Praktičnost mu svake jeseni iznova daje status najpoželjnijeg kaputa.

POGLEDAJTE KAPUTE AW19 - BESPLATAN POVRAT ZA RH I EU 
close-image

 
Pretplatite se na newsletter i ostvarite dodatnih 10% popusta na vašu sljedeću web narudžbu upisivanjem promotivnog koda
NL2019
Unesi e-mail i pretplati se na newsletter
close-link
Varteks Newsletter