Montgomery, džepni kaput ili đubretarac, u svojih 128 godina pokupio je mnoga imena. Radi se o istom legendarnom kaputu porijeklom s britanskog otoka. Dizajniran je daleke 1890. godine za pripadnike britanske Kraljevske mornarice i trebao je izdržati najgore vremenske neprilike, bez da sputava kretanje. Od 50-ih godina 20. stoljeća ovaj kultni kaput postaje zaštitni znak umjetnika, boema, studenata i intelektualaca.

Kaput se tradicionalno izrađuje od vunenih i posebno obrađenih toplih pamučnih tkanina, a izvorni je kaput bio dvostuko teži od današnjih. Varteks Montgomery kaputi su izrađeni od kvalitetne vune i posebno oplemenjeni udjelom kašmira ili angore. Da bi izbjegli preveliku debljinu i krutost tkanine, naši muški Montgomery kaputi imaju dodano utopljenje ispod podstave od lagane i mekane vate ukrasno prošivene zajedno s podstavom.

Prepoznatljivog kopčanja tzv. ‘marsovs’ kopčama uz obaveznu kapuljaču koja se može skinuti, Montgomery je danas omiljeni zimski ogrtač i ženama i muškarcima. Praktičnost mu svake jeseni iznova daje status najpoželjnijeg kaputa.