Ljeto i moda nisu uvijek najbolji prijatelji, osobito kad su u pitanju muškarci. Lakše je odjenuti se i izgledati dobro kad su  temperature niže, no to isto možete i na visokim temperaturama uz pravilan izbor odjeće. Zbog toga smo za vas pripremili nekoliko malih savjeta:

  • Pamučna polo majica ili muška lanena košulja pravi su izbor za one koji žele zadržati klasičan stil, a osjećati se ugodno.
  • Hlače su važan dio ljetnog outfita na koji treba obratiti pažnju. Ako birate kratke hlače vodite računa o njihovoj dužini – izaberite hlače koje završavaju neposredno iznad koljena. Bermude su „must have“ komad svakog muškarca. Idealne su za ljetne vrućine u kombinacijama s T-shirt ili polo majicom ili košuljom kratkih ili dugih rukava. Ako uz bermude birate košulju svakako neka bude pamučna ili lanena, dugi rukavi mogu biti podvijeni. Za formalnije prilike umjesto bermuda odaberite lanene ili chino hlače koje su idealne u ležernoj varijanti i kombinaciji s jednostavnom majicom ili košuljom.
  • Laneni sakoi odličan su odabir za sve muškarce koji traže business casual still u kojem će se osjećati ugodno bez obzira na visoke temperature. Preporučuje se kombinacija lana i pamuka koja sako čini prozračnim. Takav sako kombinirajte s pamučnom košuljom i spremni ste za svaki poslovni sastanak. I ne dajte se omesti – kod prirodnih materijala kao što su lan i pamuk normalno je da odjevni predmet ima malo nabora, da je lagano pogužvan.