Izložbenu sezonu u rujnu, Muzej za umjetnost i obrt započinje s izložbom o Varteksu koja se priprema u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks. Iza cijele te priče stoji stručni tim varaždinskog muzeja, koji je nakon opsežnih istraživanja, predstavio krajem prošle godine u Varaždinu povijesni pregled impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.

Organizatori izložbe žele u Zagrebu predstaviti široj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je široj javnosti pokazati povijesne temelje na kojima se zasniva današnji projekt novog modnog branda Varteks. Danas je Varteks ime koje baštini najpozitivnije značajke stoljetnog rada i djelovanja Varaždinske tekstilne tvornice čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području Europe i svijeta.

Izložba se otvara 4. rujna u novom redizajniranom postavu s naglascima na buduće strateške pravce razvoja tvornice i brenda Varteks, koje kao i vizualni identitet izložbe potpisuje kreativna agencija Brigada. Izložbu će pratit iznimno zanimljiv popratni program radionica, evenata, u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.