Varteks > Novosti > Priče koje kroje VARTEKS u Muzeju za umjetnost i obrt

Priče koje kroje VARTEKS u Muzeju za umjetnost i obrt

2019-07-25T21:42:25+02:0025.07.2019.|

Izložbenu sezonu u rujnu, Muzej za umjetnost i obrt započinje s izložbom o Varteksu koja se priprema u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varteks. Iza cijele te priče stoji stručni tim varaždinskog muzeja, koji je nakon opsežnih istraživanja, predstavio krajem prošle godine u Varaždinu povijesni pregled impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.

Organizatori izložbe žele u Zagrebu predstaviti široj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je široj javnosti pokazati povijesne temelje na kojima se zasniva današnji projekt novog modnog branda Varteks. Danas je Varteks ime koje baštini najpozitivnije značajke stoljetnog rada i djelovanja Varaždinske tekstilne tvornice čiji su tekstilni proizvodi u velikoj mjeri obilježili modne trendove, ne samo u Hrvatskoj, nego i na području Europe i svijeta.

Izložba se otvara 4. rujna u novom redizajniranom postavu s naglascima na buduće strateške pravce razvoja tvornice i brenda Varteks, koje kao i vizualni identitet izložbe potpisuje kreativna agencija Brigada. Izložbu će pratit iznimno zanimljiv popratni program radionica, evenata, u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

POGLEDAJTE KAPUTE AW19 - BESPLATAN POVRAT ZA RH I EU 
close-image

 
Pretplatite se na newsletter i ostvarite dodatnih 10% popusta na vašu sljedeću web narudžbu upisivanjem promotivnog koda
NL2019
Unesi e-mail i pretplati se na newsletter
close-link
Varteks Newsletter