U petak 10. svibnja 2019. u sklopu najvećeg hrvatskog festivala dizajna – Zagreb Design Week- su u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu dodijeljene nagrade studenticama Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu koje su najuspješnije kreirale i izradile prototipove odjevnih predmeta iz tkanina koje je donirao VARTEKS.

Dio je ovo projekta „Razvoj mladih dizajnera“ koji je pokrenut temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zagreb (TTF) i Modne i tekstilne kompanije VARTEKS d.d. (VARTEKS) čiji je osnovni cilj lakše uvođenje studenata u svijet mode i tehnologija, stvaranje mladih stručnjaka sa širokim spektrom znanja i razumijevanja cjelokupnog procesa dizajniranja i proizvodnje odjeće i pružanje mogućnosti stipendiranja studenata svih smjerova obuhvaćenih djelovanjem Fakulteta te njihovog zapošljavanja po završetku studija u Varteksu i drugih trgovačkim društvima u sektoru.

Projekt “Razvoja mladih dizajnera” nastao je kao segment šire platforme suradnje koju su formalizirali Sporazumom tvrtka Varteks d.d. i Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF), a u okviru kojeg su na ovogodišnjem Zagreb Design Week-u studenti modnog dizajna TTF-a iskazali svoje kreativne potencijale izradom odjevnih predmeta s tkaninama proizvedenim u tvrtki Varteks. Fakultet podržava i potiče ovakve projekte jer se njima ostvaruje važna misija Sveučilišta i visokog obrazovanja, a to je transfer znanja, inovacija i tehnologije u gospodarski sektor.“, izjavila je dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Prof. dr. sc. Gordana Pavlović.

Suradnja s TTF nam je izrazito važna jer želimo opet postati stožerna tvrtka hrvatske modne industrije, i zapošljavat ćemo mlade stručnjake. Zahvalni smo TTF na ukazanom povjerenju!“, istaknuo je predsjednik uprave Varteksa, Nenad Bakić.

Prvu nagradu: Varteks poklon bon u vrijednosti 2.000 kn i plaćenu praksu u Varteksu, za najbolju kreaciju osvojila je Nika Vrbica.
Drugu nagradu: Varteks poklon bon u vrijednosti 1.000 kn i plaćenu praksu u Varteksu osvojila je Ana Majdandžić dok je treću nagradu: plaćenu praksu u Varteksu osvojila Marija Duvnjak.
Vrijede nagrade studenticama su uručile Prof. dr. sc. Gordana Pavlović, Dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Martina Vrdoljak Ranilović, Kreativna direktorica Varteksa.
Studenti TTF-a su uz vodstvo nastavnice TTF-a izv.prof.art. Pauline Jazvić, slobodno odabrali sve potrebne tkanine za samostalno kreiranje i izradu prototipova odjevnih predmeta, od kojih su najuspješniji, prema mišljenju stručnog povjerenstva (prof.art. Paulina Jazvić – TTF, Martina Vrdoljak – kreativna direktorica Varteksa, Ivana Žanko, dipl.ing. – TTF, doc.dr.sc. Ivana Schwarz – TTF), izloženi na najvećem hrvatskom festivalu dizajna – Zagreb Design Week-u koji je otvoren u Tehničkom muzeju u Zagrebu do 12.svibnja 2019.godine.

Ovakvim vidom nagrađivanja želi se potaknuti studente i pomoći im u njihovom daljnjem profesionalnom rastu i razvoju.