Tjednik Lider predstavio je Ivana Perkovića, novog direktora Varteksa, u rubrici Lik i djelo. U tekstu g. Perković otkriva motive dolaska u kompaniju, razvojnu orijentaciju kompanije, neke od prvih poteza koje će poduzeti te govori o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Slijedi nekoliko naglasaka iz teksta, a link na cijeli tekst možete naći ovdje – Lider, Lik i djelo – Novi direktor Varteksa web trgovinom želi privući kupce mlađe generacije.

„Generalno gledajući, ideja je revitalizirati Varteks brand te, uz zadržavanje postojećih kupaca, približiti kvalitetnu izradu modernih krojeva i mlađem kupcu iz poslovnog miljea“.

„S obzirom da želimo što prije osigurati održivo poslovanje, istovremeno pokrećemo više projekata. Jedan od prvih projekata odnosi se na osiguranje značajnih ušteda u nabavi i potrošnji energije, a uz to želimo Varteks osloboditi težine neoperativne imovine izvan Varaždina koju nosi na svojim leđima kako bismo omogućili investicije u rast i razvoj kompanije. Fokus će mi biti i na modernizaciju proizvodnje te produktivnost uz održanje kvalitete što je jedna od prednosti koju Varteksovi kupci percipiraju. Dodatno ću se posvetiti proširenju suradnje sa inozemnim partnerima“.

„Tvrtka od kolovoza ima web shop i definiran je novi shop koncept poslovnica te se radi na standardizaciji prodajnih mjesta. Trenutačno je prema tom konceptu uređeno pet prodajnih mjesta u Zagrebu, Splitu i Varaždinu. Uskoro će u javnosti biti kampanja kojom želimo predstaviti Varteks u novom svjetlu te se približiti mlađim kupcima iz poslovnog miljea“.

„Među adute Varteksa uvrstio bih kvalitetu proizvoda – odnosno tkanina i procesa rada. To jedan dio kupaca percipira, međutim uvjeren sam da se ne priča dovoljno o tome. Smatram da je to kupcu iz poslovnog miljea, danas izrazito bitno. Također, ne treba zanemariti tradiciju od 100 godina poslovanja tijekom koje je Varteks stekao neprocjenjivi know how u izradi klasične odjeće“.