Otkako je osnovana 1918. godine, vodeća hrvatska modna kompanija Varteks uvijek se mijenjala i razvijala sukladno potrebama tržišta i kupaca. Spremno smo se prilagođavali društvenoj klimi pronalazeći načine da u svim uvjetima, koliko god izazovni bili, iz vida ne ispustimo kontinuirani rast i razvoj, te da zadržimo svoju kvalitetu i prepoznatljivost. Pedantna izrada i bezvremenska kvaliteta koje Varteks nepogrešivo ušiva u svaki, pa i najmanji detalj svojih modnih kolekcija, ono su zbog čega je smo odavno postali sinonim za kvalitetnu odjeću i klasičnu eleganciju, ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Ono što je sjajno jest da je smo i ovoga puta uspjeli hrabro zaploviti valovima krize i pronaći načine da ju uspješno prebrodi. Jedna od novosti je i širenje na slovensko tržište pa će Varteks 26. ožujka svoju novu trgovinu otvoriti u Mariboru u popularnom shopping centru Mercator center Maribor Tabor. Varteks trgovina u Mariboru prva je u nizu planiranih prodajnih prostora koje otvaramo u Sloveniji, te se uskoro očekuje i otvaranje trgovine u Ljubljani.

Nakon ulaganja u modernizaciju kupovine i webshop koji je na virtualnu adresu Varteksa privukao najveći broj kupaca do sada, krenuli smo u daljnje širenje mreže svojih prodajnih mjesta, kako u Hrvatskoj pa tako i u regiji. Nakon što smo godinu dana bili prisutni na slovenskom tržištu samo putem svoje virtualne trgovine, Varteks se u Sloveniju vraća s novim prodajnim prostorom. Za sve vjerne Varteksove kupce, ali i one koji će to tek postati, nova Varteksova trgovina svoja vrata otvara 26. ožujka u Mariboru u popularnom shopping centru Mercator center Maribor Tabor. Trgovina se prostire na površini od oko 200 kvadratnih metara, bit će otvorena od ponedjeljka do subote od 9 do 20 sati, a na vješalicama nove Varteks trgovine u Mariboru naći će se fantastični odjevni komadi iz Varteksovih ženskih i muških kolekcija, kao i nova kolekcija namijenjena toploj sezoni.

Varteksova vizija proljeća i ljeta dolazi u nekoliko različitih, ali međusobno povezanih modnih linija koje se estetski isprepliću i nadopunjavaju. Kolekcija odiše lakoćom svakodnevne elegancije, jednostavnošću i nosivošću, a upravo je to njezin najveći adut. Odjevni komadi vrlo se lako prilagođavaju različitim stilovima odijevanja i društvenim prigodama, jednostavno se kombiniraju i nadograđuju detaljima što ih čini izvrsnom bazom za nebrojeno mnogo različitih kombinacija. Klasika s pomakom prepoznatljivi je dio Varteksove estetike, nepogrešivo je utkana i u novu kolekciju, a ono što ju čini suvremenom i nosivom je inspiracija recentnim trendovima pomiješana s natruhama nekih prošlih modnih era što se očituje u krojevima i ponekom detalju. Kolekcija odiše neodoljivom vedrinom i optimizmom kojima doprinose jarke boje, razigrani i upečatljivi uzorci, te ležerni materijali i krojevi. Osnovu ženske kolekcije čine, već nekoliko sezona, popularni kompleti sastavljeni od sakoa i suknje ili hlača u istoj boji ili uzorku, dok je u fokusu muške kolekcije ležerno odijelo prilagodljivo formalnim prilikama, ali i slobodnom vremenu koje zahtjeva opušteniji pristup odijevanju. Kao i sve Varteksove kolekcije do sada, i ova nosi pečat bezvremenske kvalitete, savršenih krojeva, pedantne izrade i vrhunskih, rafiniranih tkanina zbog čega modeli iz Varteksa godinama izgledaju kao da su tek kupljeni.