Opći uvjeti web trgovine Varteks sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini, važećim na području Republike Hrvatske.

Ovi opći uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje Varteks web trgovine na web adresi www.varteks.com uključivo sa svim podstranicama i na kupnju tamo dostupnih proizvoda. Molimo vas da pažljivo pročitate ove uvjete i odredbe prije korištenja. Vaša suglasnost s ovdje navedenim uvjetima i odredbama je preduvjet za izvršavanje kupnje.

  1. OPĆE ODREDBE I UVJETI KORIŠTENJA WEB TRGOVINE

1.1. Web trgovinu dostupnu na web adresi www.varteks.com uspostavio je Varteks d.d., čije se sjedište nalazi na adresi Zagrebačka 94, Varaždin, Hrvatska, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem (MBS) 070004039, OIB 00872098033, VATID 00872098033 (dalje u tekstu ‘Varteks’ ili ‘Prodavatelj’). Ukoliko imate pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu webshop@varteks.com ili na kontakt podatake navedene na web stranici ‘Kontakti’.

1.2. Varteks pruža uslugu web trgovine na web stranici na domeni www.varteks.com. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem, provođenja financijskih transakcija, prodaje robe između korisnika web trgovine, tj. vas kao kupca i nas kao prodavatelja, te organiziranja dostave predmeta prodaje. Uslugu web trgovine moguće je koristiti na teritoriju Republike Hrvatske, te u sljedećim zemljama Europske Unije – Slovenija, Austrija, Njemačka, Irska, Belgija, Francuska, Mađarska, Italija, Nizozemska, Luksemburg, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

1.3. Ove Opće odredbe i uvjete prihvaćate elektronskim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u web trgovini. Također savjetujemo vam da pročitate i Pravila zaštite podataka i privatnosti (LINK), kao i Pravila o kolačićima (‘cookies’) (LINK), budući da se i ovi dokumenti odnose na vaše korištenje web trgovine.

1.4. Korisnik se slaže da će koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.

1.5. Usluge koje vam pružamo putem web trgovine ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našoj web trgovini. Varteks nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja sadržaja web trgovine i korištenja na njoj dostupnih usluga.

  1. PROMJENE OPĆIH UVJETA

2.1. Važećom verzijom Općih odredbi i uvjeta korištenja web trgovine uvijek se smatra ona verzija koja je objavljena na ovoj stranici. Za slučaj sporova, primjeniti će se verzija koja je bila važeća u trenutku izvršenja kupnje i s kojom ste kao korisnik izrazili svoju suglasnost u trenutku predavanja narudžbe.

2.2. Ovim putem vas obavještavamo da postoji mogućnost povremene promjene Općih odredbi i uvjeta korištenja web trgovine radi usklađivanja s promjenama zakona i/ili našim poslovnim procesima. Tehnički nismo u mogućnosti svakog korisnika obavijestiti o eventualnim promjenama, stoga vam preporučamo da pročitate ovaj tekst prilikom ponovnog korištenja web trgovine kako biste se upoznali s mogućim promjenama.

2.3. Varteks zadržava pravo izmjene ili ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojih proizvoda ili usluga koje pruža, kao i promjene sadržaja u web trgovini, bez prethodnog odobrenja ili obavijesti, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.

  1. SKLAPANJE UGOVORA O KUPOPRODAJI

3.1. Prilikom pregledavanja sadržaja web trgovine možete slobodno birati željene artikle i dodavati ih u košaricu. Ova radnja nije niti na koji način obvezujuća. Nakon što ste odabrali željene artikle i sigurni ste da ih želite kupiti, krećete u proces narudžbe prilikom kojeg unosite sve podatke potrebne za izvršenje narudžbe, potvrđujete svoju suglasnost sa Općim odredbama i uvjetima korištenja web trgovine, te ovisno o odabranom načinu plaćanja, izvršavate plaćanje. Radnje koje ste izvršili i potvrdili prilikom procesa predavanja narudžbe smatraju se sklapanjem ugovora o kupoprodaji i kao takve su obvezujuće.

3.2. Cijena proizvoda navedena na web trgovini uključuje PDV (VAT) i predstavlja poziv korisnicima za kupnju robe po toj cijeni. Naručena roba isporučuje se po cijenama i uvjetima važećim na web trgovini na dan predavanja narudžbe, bez obzira na cijene i uvjete važeće na dan isporuke.

3.3. Ove Opće odredbe i uvjeti čine sastavne dijelove ugovora o kupoprodaji sklopljenog putem web trgovine.

3.4. Nakon predavanja  vaše narudžbe korištenjem sučelja web trgovine, primiti ćete na e-mail adresu koju ste upisali u procesu narudžbe automatski generiranu potvrdu o primitku narudžbe (u daljnjem tekstu ‘Potvrda’). Potvrda o primitku narudžbe ne smatra se potvrdom sklapanja ugovora o kupoprodaji  od strane prodavatelja, već je isključivo dokument kojim se potvrđuje primitak narudžbe.

3.5. Zadržavamo pravo odbijanja primljene narudžbe ukoliko je zbog izvanrednih okolnosti nismo u mogućnosti izvršiti prema standardima kvalitete web trgovine Varteks. Prodavatelj nije obvezan na temelju primljene narudžbe sklopiti ugovor o kupoprodaji u slučaju kada ne može u potpunosti izvršiti obveze iz ugovora. Ugovor o kupoprodaji od strane prodavatelja smatra se sklopljenim u trenutku otpreme robe o čemu ćete biti obaviješteni posebnom e-mail porukom.

  1. CIJENE PROIZVODA I NAČINI PLAĆANJA

4.1. Sve cijene proizvoda u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama (HRK), uz prikazanu približnu protuvrijednost u eurima (EUR) i uključuju PDV (VAT). Protuvrijednost u eurima (EUR) obračunata je prema važećem središnjem tečaju HRVATSKE NARODNE BANKE i isključivo je informativne prirode. Točan iznos cijene u eurima (EUR) ovisi o važećem tečaju banke krajnjeg korisnika u trenutku plaćanja. Cijene proizvoda su iste za sve vrste plaćanja i vidljive su na stranici proizvoda i u košarici prilikom zaključivanja narudžbe. U cijenu proizvoda nije uključen trošak dostave koji se posebno obračunava u zadnjem koraku narudžbe nakon što korisnik upiše željenu adresu dostave, osim u slučaju kada su ispunjeni uvjeti za besplatnu dostavu (narudžba artikala u vrijednosti iznad 300 HRK). Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene bez prethodne obavijesti.

4.2. U izvanrednim slučajevima administrativne pogreške u iskazivanju cijene proizvoda na stranicama web trgovine, nismo obvezni sklopiti ugovor o kupoprodaji po nepovoljnim uvjetima. Ako do takvog slučaja dođe, ponuditi ćemo vam da proizvod kupite po ispravnoj cijeni, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena.

4.3. Proizvodi ostaju vlasništvo prodavatelja do primitka potpune uplate prema sklopljenom ugovoru o kupoprodaji, bez obzira da li je roba isporučena.

4.4. Plaćanje možete izvršiti kreditnom ili debitnom karticom (Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners) u trenutku zaključivanja narudžbe u web trgovini, uplatom na naš transakcijski račun korištenjem internet bankarstva ili opće uplatnice i gotovinski pouzećem prilikom primitka pošiljke. Kod plaćanja kreditnim ili debitnim karticama postoji mogućnost plaćanja na rate koja se odnosi isključivo na korisnike koji plaćanje vrše karticama izdanima od strane hrvatskih banaka. O mogućnostima plaćanja na rate za pojedinu karticu možete se detaljno informirati na stranici ‘Načini plaćanja’. (LINK)

4.5. Ugovorni partner koji se brine za tehničku ispravnost i sigurnost aplikacije za kartično plaćanje je Hrvatski Telekom HT PayWay. HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

4.6. Račun ćete primiti u paketu zajedno s robom ili kao posebnu pošiljku, ovisno o mjestu otpreme robe. Ukoliko vam je potreban R1 račun molimo vas da odaberete ovu opciju prilikom prolaska kroz proces narudžbe i unesete sve potrebne podatke. Izdavanje R1 računa trenutno je dostupno kao opcija samo pravnim osobama registriranima u Republici Hrvatskoj.

  1. ISPORUKA ROBE

5.1. U trenutku kad predate narudžbu na web trgovini, Varteks zaprima vašu narudžbu, te ovisno o odabranom načinu plaćanja, kreće s pakiranjem pošiljke. Kod kartičnog plaćanja i plaćanja pouzećem, pošiljka se pakira i šalje odmah po primitku narudžbe, a kod plaćanja na transakcijski račun internet bankarstvom ili općom uplatnicom pakiranje počinje nakon primitka uplate.

5.2. Dostava se vrši na teritoriju Republike Hrvatske, te u sljedećim zemljama Europske Unije – Slovenija, Austrija, Njemačka, Irska, Belgija, Francuska, Mađarska, Italija, Nizozemska, Luksemburg, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Uslugu dostave izvršava ugovorni partner GLS Croatia d.o.o. Dostava za sve narudžbe u vrijednosti iznad 300 kn je besplatna za isporuke u Hrvatsku i Sloveniju, a pravo na besplatnu dostavu u ostale navedene zemlje Europske Unije ostvaruju narudžbe u vrijednosti od 1.500 kn i više.  Trošak dostave za narudžbe manje od 300 kn iznosi 35 kn za cijelu Hrvatsku, osim za otoke nacionalne zone 2. za koje trošak dostave iznosi 45 kn, te 40 kn (~ 5,40 €) za isporuke na području Republike Slovenije. Trošak dostave u ostale navedene zemlje EU iznosi 90 kn (~ 12 €).  PDV (VAT) je uključen u izražene cijene dostave. Detaljne uvjete dostave možete pogledati na linku Dostava (LINK).

5.3. Varteks neće mijenjati uvjete prodaje nakon sklapanja ugovora niti odustati od isporuke robe osim u slučaju da zbog tehničke pogreške sustava za praćenje zalihe određeni proizvod koji se prikazivao kao dostupan nije zapravo dostupan. U ovom izvandrednom slučaju ćemo vas o tome pravovremeno obavijestiti putem kontakt podataka koje ste naveli prilikom predavanja