Dostava se vrši na području Hrvatske, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, te u sljedećim zemljama Europske Unije – Slovenija, Austrija, Njemačka, Irska, Belgija, Francuska, Mađarska, Italija, Nizozemska, Luksemburg i Švedska. Ukoliko ste zainteresirani za kupnju Varteks proizvoda, a ne nalazite se na području navedenih država, možete provjeriti mogućnosti isporuke u ostale države upitom na e-mail adresu webshop@varteks.com

 1. Besplatna dostava

Dostava za sve narudžbe u vrijednosti iznad 300 kn je besplatna za područje cijele Hrvatske i Slovenije, a pravo na besplatnu dostavu u Srbiju, Ujedinjeno Kraljevstvo i ostale navedene zemlje Europske Unije ostvaruju narudžbe u vrijednosti od 1.500 kn i više.

 1. Trošak dostave

Trošak dostave za narudžbe manje od 300 kn iznosi 35 kn za cijelu Hrvatsku, osim za otoke nacionalne zone 2. za koje trošak dostave iznosi 45 kn.

Troškovi dostave u ostale države su:

 • Slovenija: 40 kn (~ 5,40 €)
 • Srbija: 150 kn (~ 20 €)
 • Austrija (Austria): 90 kn (~ 12 €)
 • Belgija (Belgium): 90 kn (~ 12 €)
 • Francuska (France): 90 kn (~ 12 €)
 • Irska (Ireland): 90 kn (~ 12 €)
 • Italija (Italy): 90 kn (~ 12 €)
 • Luksemburg (Luxembourg): 90 kn (~ 12 €)
 • Mađarska (Hungary): 90 kn (~ 12 €)
 • Nizozemska (Netherlands): 90 kn (~ 12 €)
 • Njemačka (Germany): 90 kn (~ 12 €)
 • Švedska (Sweden): 90 kn (~ 12 €)
 • Ujedinjeno Kraljevstvo (United Kingdom): 150 kn (~ 20 €)

*PDV (VAT) je uključen u izražene cijene dostave.

 1. Proces i vrijeme dostave

Dostavu izvršava ugovorni partner GLS Croatia d.o.o. za područje Hrvatske i Europske Unije, te DHL International za područje Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva. Dostavu na područje otoka nacionalne zone 2 – Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Šolta, Dugi otok, Veli i Mali Iž, Sestrunj, Molat, Ist, Premuda, Silba, Olib, Drvenik Veli, Lastovo, Koločep, Lopud, Šipan, Mljet, Susak, Unije, Ilovik dostavu vrši Hrvatska pošta d.d.

Uobičajeno vrijeme dostave za područje Hrvatske je u roku od 48 do 72 sata za narudžbe izvršene radnim danom. Za narudžbe izvršene petkom iza 11:00 sati te tijekom vikenda i blagdana, rok dostave je 48 do 72 sata od početka prvog sljedećeg radnog dana. Navedeni rok dostave računa se od trenutka kada je primljena uplata, osim u slučaju odabira plaćanja pouzećem. U slučaju dostave na otoke, zbog logističkih ograničenja, dostava se vrši u roku od 3 do 7 dana, ovisno o lokaciji.

Vrijeme dostave za Srbiju, Ujedinjeno Kraljevstvo i zemlje EU je 5-10 radnih dana, ovisno o lokaciji.

Ukoliko ste odabrali način plaćanja pouzećem prilikom primitka pošiljke, molimo vas da pripremite točan iznos za plaćanje dostavljaču.

Ako želite dogovoriti poseban termin dostave, molimo vas da to navedete prilikom narudžbe u polje ‘Napomena’ kako bismo mogli vašu želju prenijeti dostavnoj službi. Daljnje mogućnosti s vama će direktno dogovoriti naš ugovorni partner.

Svi proizvodi bit će zaštićeni i zapakirani u kvalitetnu transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Nakon otpreme vaše narudžbe primiti ćete e-mail poruku s brojem pošiljke i uputama za praćenje kako biste u svakom trenutku mogli provjeriti gdje se trenutno nalazi vaš paket.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom Kupca na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vidljivih vanjskih oštećenja.

U slučaju da kupljeni proizvod nismo u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome ćemo vas obavijestiti i dogovoriti eventualni novi rok isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora i povrat sredstava.

U slučaju bilo kakvih pitanja rado ćemo vam pomoći. Slobodno nam se obratite na e-mail adresu: webshop@varteks.com