Varteks > Novosti > Izložba Priče koje kroje Varteks

Izložba Priče koje kroje Varteks

2019-08-31T15:03:25+02:0031.08.2019.|

Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu 5.9.2019. otvara izložbu Priče koje kroje Varteks koja kroz 14 atraktivnih priča predstavlja Varteksovu stoljetnu povijest i ulogu Varteksa na modnoj sceni i tekstilnoj industriji. Atraktivnim muzejskim postavom, svojevrsnim putovanjem u budućnost, izložba ujedno predstavlja i današnji Varteks i strateške pravce budućeg razvoja.

Priče će vas odvesti na povijesni put Varteksa kroz retro modele, prezentaciju proizvodnog procesa, razvoj proizvodnje tkanina, krojenja i šivanja odjevnih predmeta, povijesni razvoj tvornice u razdoblju od 80-ih do danas, prezentaciju muške i ženske odjeće kroz povijest, a u zasebnoj priči prezentirana je proizvodnja uniformi za civilne i vojne potrebe.

Posjetite izložbu Priče kroje Varteks u Muzeju za umjetnost i obrt i upoznajte opipljivu i neopipljivu hrvatsku tekstilnu i modnu baštinu stvorenu kroz godine upornog usavršavanja umijeća kreacije i proizvodnje odjevnih predmeta. Izložbu će također popratiti iznimno zanimljiv program radionica i događanja u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

POGLEDAJTE KAPUTE AW19 - BESPLATAN POVRAT ZA RH I EU 
close-image

 
Pretplatite se na newsletter i ostvarite dodatnih 10% popusta na vašu sljedeću web narudžbu upisivanjem promotivnog koda
NL2019
Unesi e-mail i pretplati se na newsletter
close-link
Varteks Newsletter