Kao ponosan sponzor moramo se pohvaliti našim mladim pobjednicima koji su osvojili srebrnu i dvije brončane medalje na kemijskoj olimpijadi u St. Petersburgu. #DressedForSuccess

Na 53. Međunarodnoj Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadi naši su učenici osvojili srebrnu i dvije brončane medalje. Hrvatsku su na ovome natjecanju predstavljali Barbara Sumić (3. razr., III. gimnazija, Split, srebrna medalja), Mislav Barić (4. razr., III. gimnazija, Split, brončana medalja), Ivor Vavra Plavšić (4. razr., V. gimnazija, Zagreb, brončana medalja), Luka List (3. razr., Gimnazija Fran Galović, Koprivnica) i Stjepan Dolić (4. razr., III. gimnazija, Zagreb). Učenike je na olimpijadu vodio Viktor Škorjanc, student kemije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu aktivnosti Hrvatskog kemijskog društva. Pravo sudjelovanja na olimpijadi učenici su stekli na temelju izlučnog ispita održanog na kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Učenici su pisali tri ispita, dva teorijska i jedan praktični, svaki po pet sati. U slobodno vrijeme imali su priliku posjetiti neke od brojnih turističkih atrakcija St. Petersburga, poput muzeja Ermitage, palače Pavlovsk i Petropavlovske tvrđave. Sudjelovanje Hrvatske na 53. Međunarodnoj Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadi omogućilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Croatia osiguranje d. d. i Varteks d. d. kao sponzori.

Natjecanje je održano u Sankt Petersburgu, Ruska Federacija, od 21. do 27. travnja u organizaciji Kemijskog fakulteta Sveučilišta M. V. Lomonosov u Moskvi, Instituta za kemiju Sveučilišta u St. Petersburgu, zaklade Andrej Melničenko i tvrtke EuroChem.

Naši mladi pobjednici u Varteks odijelima

Hrvatski tim je nosio odijela iz nove kolekcije Varteks YOUNG namijenjene mladima. YOUNG je odličan izbor za prvo odijelo, odijelo za proslavu mature, krizme i sve slične prilike u kojima ti je potrebno moderno odijelo koje pruža najbolji omjer cijene i kvalitete

Svi maturanti i krizmanici mogu kupiti odijela iz YOUNG linije po odličnoj cijeni od samo 1199 kn korištenjem koda MATURA1 ili KRIZMA1 u webshopu ili pokazivanjem godine rođenja na blagajni prodajnih mjesta Varteks.

Pogledaj ponudu YOUNG odijela za mlade na linku: Varteks YOUNG kolekcija odijela