Obiščite nas v Mercator center Maribor Tabor II – Ulica Eve Lovše 1 – Delovni čas: Pon-Sob | 9:00-20:00

Od ustanovitve leta 1918 se je vodilno hrvaško modno podjetje Varteks nenehno prilagajalo in razvijalo v skladu s potrebami trga in kupcev. Zlahka se je prilagodilo družbeni klimi in našlo načine, kako ves čas rasti in se razvijati, ne glede na to, kako zahtevne so bile razmere, pri tem pa je ohranjalo kakovost in prepoznavnost. Zaradi natančne izdelave in brezčasne kakovosti, ki jo Varteks brez dvoma všije v vsako, tudi najmanjšo podrobnost svojih modnih kolekcij, to varaždinsko podjetje že dolgo velja za sinonim za kakovostna oblačila in klasično eleganco, in to ne le na Hrvaškem, ampak tudi drugod. Veseli nas, da je podjetju tudi tokrat uspelo pogumno zapluti med valovi krize in poiskati načine, kako jo uspešno premagati. Ena izmed novosti je tudi širitev na slovensko tržišče. V skladu s tem bo Varteks 26. marca odprl svojo novo trgovino v priljubljenem trgovskem centru Mercator center Maribor Tabor. Trgovina Varteks v Mariboru je prva v vrsti predvidenih prodajnih prostorov, ki jih bo Varteks odprl v Sloveniji, kmalu naj bi ji sledila tudi trgovina v Ljubljani.

Po naložbi v posodobitev možnosti nakupovanja po spletu – to je na spletni Varteksov naslov do zdaj privabilo največ kupcev – je podjetje začelo širiti tudi mrežo prodajnih mest, tako na Hrvaškem kot v celotni regiji. Po tem, ko je bil na slovenskem trgu eno leto navzoč zgolj prek svoje spletne trgovine, se Varteks v Slovenijo zdaj vrača z novim prodajnim prostorom. Nova trgovina Varteks bo svoja vrata odprla 26. marca v priljubljenem trgovskem centru Mercator center Maribor Tabor, in to za vse zveste Varteksove stranke, pa tudi za tiste, ki bodo to šele postali. Trgovina meri približno 200 kvadratnih metrov, odprta bo od ponedeljka do sobote, od 9. do 20. ure, na obešalnikih nove trgovine Varteks v Mariboru pa bodo predstavljeni čudoviti kosi oblačil iz prejšnjih Varteksovih ženskih in moških kolekcij, prav tako pa tudi modeli iz nove kolekcije, namenjeni topli sezoni.

Varteksova vizija za pomlad-poletje je na voljo v več različnih, a med seboj povezanih modnih linijah, ki se estetsko prepletajo in dopolnjujejo. Kolekcija izžareva lahkotnost vsakdanje elegance, preprostosti in udobja in prav to je njena največja odlika. Oblačila se zelo enostavno prilagajajo različnim stilom oblačenja in družbenim priložnostim, preprosto jih je kombinirati in nadgraditi z detajli, zaradi česar so odlična osnova za nešteto različnih kombinacij. Klasika s sodobnim pridihom je prepoznaven del Varteksove estetike, nepogrešljivo je vtkana v novo kolekcijo, daje ji videz sodobnosti in udobja, je navdih nedavnih modnih smernic, pomešanih s kančki nekaterih minulih modnih obdobij, ki se kažejo v krojih in nekaterih podrobnostih. Kolekcija izžareva neustavljivo vedrino in optimizem, k čemur pripomorejo svetle barve, igrivi in vpadljivi vzorci ter materiali in kroji za vsak dan. Osnova ženske kolekcije so že nekaj sezon priljubljeni kompleti, ki jih sestavljajo jakne in krila ali hlače v isti barvi ali istem vzorcu, v središču moške kolekcije pa je priložnostna obleka, namenjena tako slovesnim trenutkom kot prostemu času, ki ljubi bolj sproščena oblačila. Kot vse kolekcije Varteksa do zdaj tudi ta nosi pečat brezčasne kakovosti, popolnih krojev, natančne izdelave in vrhunskih, prečiščenih tkanin, zaradi česar so Varteksovi modeli videti kot večna klasika.