Damir Vanđelić jedan od najistaknutijih menadžera u Hrvatskoj. Danas je član uprave Adris grupe, predsjednik nadzornog odbora INA-e, predsjednik Savjeta HANFA-e, ali i član Vijeća za domovinsku sigurnost.

Već kao student strojarstva i brodogradnje istaknuo se Rektorovom nagradom, te nastavio školovanje magisterijem strojarstva i MBA studijem marketinga i financija na University of Liverpool.

Svoj poslovni put započeo je u Plivi, nastavio u Interbrew (sadašnjem AB InBev) gdje je bio direktor korporativnih investicija za centralnu Europu. Od 2004. do 2016. godine bio je direktor investicija u Adris Grupi d.d. gdje je u razdoblju od 9 godina upravljao investicijama od sveukupno 4 milijarde kuna. Nakon toga postao je predsjednik uprave Croatia osiguranja d.d. do travnja 2019. godine gdje je znatno unaprijedio poslovanje, a u tom periodu Croatia osiguranje je dobilo nagradu Zlatna kuna za rezultate poslovanja u 2017. godini.

vandelic2

Aktivno se bavi sportom, a posebno ronjenjem na dah, podvodnim ribolovom i skijanjem.

Više o ovom izuzetnom čovjeku čiji život i karijera su dostojni filma možete vidjeti u nedavnoj emisiji “U svom filmu – Damir Vanđelić” kao i u ovom inspirativnom intervju iz 2007.: Preživio sam rat i logor i postao top menadžer.

Pogledajte naše ostale nesavršene muškarce u savršenim odijelima

Dino Sinovcic Varteks