Gordan Lauc je redoviti profesor Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gostujući profesor Sveučilišta Johns Hopkins, gdje je 2011. godine izabran i za člana prestižnog Johns Hopkins Society of Scholars te počasni profesor Sveučilišta u Edinburgu i Kings College London. Od 2016. godine je voditelj Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu za zdravlje, a od 2018. godine direktor Projekta ljudskog glikoma.

Gordan Lauc u Varteks odijelu

2007. godine utemeljio je Genos, privatni istraživački laboratorij koji danas zapošljava 40 istraživača i partner je u šest velikih FP7 i šest Obzor 2020 projekata. Pod njegovim vodstvom istraživači u Genosu razvili su GlycanAge test biološke dobi, što je prvi uspješno komercijalizirani glikanski test u svijetu. [Pogledajte više o GlycanAge testu biološke dobi na https://glycanage.hr/]

Gordan Lauc u Varteks odijelu

Gordan Lauc do danas je objavio više od 200 znanstvenih radova, održao je veliki broj predavanja te bio član međunarodnih istraživačkih konzorcija diljem svijeta. Pogledajte zanimljivo gostovanje prof. Gordana Lauca u emisiji Romana Bolkovića ‘1 na 1‘.