Dino Sinovčić je rođen 16. lipnja 1992. godine u Splitu. Od rođenja mu je dijagnosticirana Arthrogryposis multiplex congenita, bolest koju karakterizira višestruka kontraktura zglobova.

Sportom se počeo baviti 2004. godine kako bi poboljšao zdravstveno stanje, a 2005. godine je postao član Plivačkog kluba Mornar Split.

Ubrzo je shvatio da bez problema može podnositi treninge i zahtjeve pa je krenuo s ozbiljnim treninzima, da bi 2006. godine postao član Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Cipal u kojem i danas odrađuje treninge.

Dino Sinovčić Varteks

Od 2005. godine sudjeluje na međunarodnim natjecanjima kao član reprezentacije. Do sada je ostvario četiri nastupa na europskim prvenstvima i četiri na svjetskim prvenstvima, a nastupio je i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Najveći uspjeh je osvajanje zlatne medalje na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu  2019. godine. Ukupno je zabilježio više od 30 nastupa na raznim natjecanjima, od kojih vrijedi izdvojiti 1. mjesto na Europskom paraplivačkom prvenstvu u Dublinu 2018. godine i 3. mjesto na Europskom paraplivačkom prvenstvu u Reykjaviku 2009. godine.

U 2020. godini ga očekuje nastup na Europskom paraplivačkom prvenstvu u Portugalu te nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Iako je u potpunosti posvećen plivanju i treninzima, ono malo slobodnog vremena voli provoditi s djevojkom i prijateljima, a član je i košarkaškog kluba invalida Split.

Pogledajte naše ostale nesavršene muškarce u savršenim odijelima

Paul Bradbury Varteks